Reklama

Zpravodajské svodky B. Weitingerové o Donbassu a nejen o něm

AUTOR PŘÍSPĚVKU

Neděle, 30.9.2018: Svodka zpráv od B. Weitingerové z Donbassu, Blízkého Východu a dalších horkých bodů či zajímavých událostí. Kosovo opět ve hře. Amerika kapitulovala – sankce jsou neúčinné, ukrajinští experti ukazují v ruské televizi, že se neumějí chovat.

1; Moskva: Syřané uhodili hollywoodskou hvězdu Lindsay Lohan do tváře, když začala natáčet na video rodinu syrských běženců. Snažila se je přesvědčit, že utíkají nesprávným směrem a že mají jet s ní. K fyzickému útoku došlo v okamžiku, kdy vzala za ruku jedno z dětí.

2; Prezident Srbska požádá Putina o podporu v situaci s Kosovem. Setkání obou prezidentů proběhne v Moskvě 2. října.

3; V Moskevském metru zahynul Ukrajinec. Na stanici metra Tverskaja zahynul pod koly soupravy občan Ukrajiny.

4; Už dávno se snažíme vytvořit náhradu. V USA oznámili svou připravenost nahradit ruské raketové motory. Podle slov expertů bude proces uvedení nových motorů do provozu spojen s určitými potížemi a může se protáhnout.

5; Rusko potřebuje novou patriotickou stranu. Komentátor Sergej Michejev se vyjádřil k politickému exhibicionismu Sobčakové a stavu Romana Abramoviče.

6; Americká kapitulace. Washington přiznal neúčinnost nových sankcí. Ministerstvo financí USA se rozhodlo zchladit zápal kongresmanů a senátorů, kteří požadují zavedení nových tvrdých sankcí proti Rusku.

7; Jen přes naše mrtvoly! Prohlášení syrských ozbrojenců. Teroristické bandy oznámily, že neuznávají rusko-tureckou dohodu o demilitarizaci v zóně deeskalace v provincii Idlíb.

8; Krutá taktika ukrajinské armády v Donbasu. Karatelé provádějí cílené útoky. Oznámili to v Národní policii Doněcké republiky.

9; Mnoho nepohodlných otázek ohledně Skripalových. Existuje mnoho otázek,které se týkají nesrovnalostí v případu Skripalových.

10; Pokusy aktualizovat ukrajinský nacionalismus jsou odsouzeny k neúspěchu. Myšlenka budování národního státu se nemůže stát základem pro vznik životaschopné státní správy.

11; Porošenka brzy zadusí jeho vlastní chyby. Porošenko by si mohl nastavit budík na březen a počkat na tento osudový měsíc, kdy jeho čelo pokryje studený pot.

12; Konstantinopol hraje proti Porošenkovi a Filaretovi, píše Rastislav Iščenko. Ukrajinští hierarchové marně spoléhají na to, že rozhodnutí bude vydáno kteroukoli z existujících struktur.

13; Ukrajinská hysterie na ruské televizi. Zástupci Kyjeva museli být umravněni. Hlupákovi třeba i plivni do očí, pro něho to bude boží rosa. Tímto ruským příslovím je možno charakterizovat chování ukrajinských expertů.

14; Ukrajina se rozpadá. Jak české úřady lákají do země obyvatele Zakarpatska. Praha zjednodušuje vstup do země pracovním migrantům z Ukrajiny, protože v České republice není v některých oborech dost kvalifikované pracovní síly.

15; USA mohou uskutečnit námořní blokádu Ruska, říká Washington. Cílem takové blokády by bylo zabránit exportu energetických surovin, prohlásil americký ministr vnitra.

16; Pro sledování ruských ponorek Londýn buduje v Norsku štáb námořní pěchoty a specnazu. Tichá okupace pod zástěrkou boje proti ruské agresi.

17; Trump: S Kim Čong-unem jsme se do sebe zamilovali. Prezident USA prohlásil, že zamilovanost mezi nimi vznikla během rozhovorů v Singapuru.

18; Porošenko promluvil o „moskevské slepé uličce“ v otázce mírových sil v Donbasu. Mluvil o tom na slavnostech u příležitosti 25. výročí Národní akademie právních věd v Charkově.

19; Už je známo, čím se mohou zabývat ruští kosmonauti na měsíční základně. Dnes vědecká obec zkoumá různé varianty využití povrchu Měsíce za astronomickými účely.

20; Porošenko odmítl vrátit Rusku tři miliardy dolarů dluhu. Motivace Petra Alexejeviče je prostá: Kdo dluh udělal, ať si ho splatí. Patrně dluh nepovažuje za státní dluh Ukrajiny, nýbrž za soukromý dluh Viktora Janukoviče.

21; Ruští a arménští vojáci „odrazili útok diverzní skupiny a letectva nepřítele. Ruští a arménští vojáci uskutečnili v Arménii rozsáhlé vojenské cvičení.

22; Ukrajinský propagandista Ostap Drozdov označil své spoluobčany za národ tupců. Podle slov spisovatele pocházejícího ze Lvova je profese spisovatele na Ukrajině extrémně složitá, protože Ukrajinci nejsou zvyklí číst. Na Ukrajině dnes už prakticky nevcházejí žádné knihy kromě státem objednaných učebnic. Ukrajinci nevnímají informace formou textů či myšlenek, ale jen prostřednictvím televizních šotů a vizuální reklamy.

23; Svět si opět začal vážit Spojených států, prohlásil Trump po návratu z Valného shromáždění. Připomeňme, že Trumpovo vystoupení vyvolalo v jednacím sále smích.

24; Lotyš vrátil do prodejny IKEA sklenici, protože na ní bylo napsáno „Made in Russia“. Jeho čin vyvolal na internetu dost nejednoznačnou reakci.

25; Elon Musk bude odstraněn z funkce šéfa rady ředitelů Tesly. Bude nahrazen nezávislým předsedou.

26; Přivezl jsem vám mír… Západ zhypnotizoval sám sebe a výsledkem byla katastrofa. 30. září 1938 se konal podpis Mnichovské dohody – dokumentu, podle kterého české pohraničí připadlo Hitlerově Třetí říši. Hitler si tím uvolnil cestu k okupaci celé země a získal tak velké výrobní kapacity pro vojenskou techniku pro válku.

27; V Ruské pravoslavné církvi komentovali informaci o „obsazení Kyjevsko-Pečorské Lavry. Mediální sféru zavalila vlna panických informací o nebezpečí hrozícím Kyjevsko-Pečorské Lavře.

28; Rovná se to vyhlášení války. Puškov tvrdě odpověděl na výhrůžky Spojených států námořní blokádou. Někdy je lépe žvýkat než mluvit, poznamenal senátor.

29; Výbuch v Doněcké republice. Zahynuly tři děti. Chlapci se vypravili do lesíka, aby prozkoumaly opuštěný dům. Ze čtyř chlapců přežil jen jeden, který šel poslední. Ten utrpěl mnohačetná střepinová zranění po celém těle.

30; Na Krymu zveřejnili dojmy norské delegace z poloostrova. Norové budou na Krymu pobývat do 6. října.

31; Ukrajinský voják zahynul v důsledku výbuchu na polygonu u Chersonu. Na místě exploze byly nalezeny fragmenty munice, která dosud nebyla identifikována.

32; Rezavé rakve na kolech. V Ukrajinské železnici zveřejnili věk svých lokomotiv. Na Ukrajině jezdí, jak si lze domyslet, na tom, co zbylo z proklínaných sovětských dob.

33; Kyjev začal brát Rusy „do služby“ v ukrajinské armádě. Při snahách skrýt své zločiny proti vlastnímu národu se krvavá junta nadále pokouší uvést mezinárodní společenství v omyl.

34; V Rakousku byl muž odsouzen do vězení za „vraždu“ včel. Rakouský farmář byl odsouzen k jednomu roku vězení za otrávení padesáti včelstev.

35; Indie daruje Rusku „historické“ MiG-21 na znamení přátelství. Je to symbolické gesto, které má demonstrovat přátelství a partnerství nepodléhající konjunkturním vlivům.

36; Umírající impérium: Ani v jedné zemi, kam vtrhly USA, nedosáhly vítězství. A stalo se to dávno před Trumpem. „Je něco shnilého v Království americkém“, parafrázuje klasika list The Nation.

37; V Gorlovce vyhlásili smutek nad dětskými obětmi výbuchu. Informoval o tom starosta města Ivan Prichoďko.

38; Máte slabé znalosti o Velikém Rusku. Kadyrov odpověděl na výhrůžku námořní blokádou Ruské federace ze strany USA. Podle jeho názoru vedoucí departmentu vnitřních teritorií nedostatečně zná Rusko, jeho historii, schopnosti a možnosti.

39; Slovanská krása. Titul Miss Finsko vybojovala dívka s ruskými kořeny. Třiadvacetiletá dívka se narodila v rodině Rusa Dmitrije Voronkova a Finky Svetlany z Ižorské oblasti (pomezí mezi Finskem a Ruskem).

40; Nedaleko Kyjeva se opilý vodní pirát na vodním skútru snažil na jezeře potápět rybářské lodě. Vystrašení rybáři zavolali policii. Pachatel své činy nedokázal vysvětlit.

41; Obyvatelé Donbasu si budou muset ukrajinské občanství zasloužit, říká skandální ukrajinská rusofobní spisovatelka Larisa Nicoj.

42; Byla zveřejněna souhrnná informace o počtu padlých ruských vojáků během syrské operace (112 osob). Podle informací Rady federace téměř polovina z nich připadá na katastrofu An-26 a sestřelený Il-20. Z vojenské techniky ruská armáda přišla o osm letadel, sedm vrtulníků jeden až dva kusy obrněných transportérů.

43; Ukrajinská armáda uskutečnila úder na Staromichajlovku. Informovali o tom v zastoupení Doněcké republiky v Společném centru pro kontrolu a koordinaci příměří.

44; Zlodějíčci druhé sorty. Americký důstojník o ukrajinské armádě. Kapitán první třídy amerického vojenského námořnictva ve výslužbě obvinil ukrajinskou armádu z neprofesionality.

45; V Žitomiru vznikl spor kvůli sovětské symbolice na tričku. Ukrajinští „patrioti“ v Žitomiru si všimli dívky, která chodila v tričku se zakázanou sovětskou symbolikou. Vznikla kvůli tomu hádka a strkanice, kterou si aktéři natočili na video.

46; Porošenko poděkoval „panu Putinovi“ za to, že učinil Ukrajinu více evropskou. V roce 2013 podporovalo vstup Ukrajiny do NATO 16% Ukrajinců. Nyní je to více než 54%. Vstup do EU podporovalo v roce 2013 33% Ukrajinců. Nyní je to 74%. A komu za to vděčíme? Putinovi!

47; Ve vietnamské džungli byly objeveny ostatky sovětského letce. V hornaté oblasti Tamdao byly nalezeny ostatky dvou letců, z nichž jeden je pravděpodobně kapitán sovětského letectva Jurij Pojarkov.

48; Sýrie: Bandy v Idlíbu se pokoušejí protestovat proti pozici ruských a syrských vojáků. Zdroj ze syrských tajných služeb předal médiím dokumenty a mapu zóny deeskalace v oblasti Idlíb, která má být demilitarizována.

49; Kentský princ (vnuk krále Jiřího V.) navštívil Rusko navzdory zákazům královské rodiny. Jeho královská Výsost princ Michael z Kentu, přijel v září do Moskvy nehledě na zákaz královské rodiny navštěvovat Rusko po incidentu v Salisbury.

50; Kyjev chce od USA získat systémy protivzdušné obrany. Informoval o tom prezident Ukrajiny Petr Porošenko v interview pro televizní stanici CNN.

51; Ukrajinští fanoušci si oblékli trička s portrétem Adolfa Hitlera. Kolem obrázku Hitlera je vyveden nápis v ruštině: Můj děda byl rakouský malíř.

52; V Luganské republice byla zveřejněna jména gruzínských žoldáků, kteří bojovali na straně Ukrajiny. Během prověrky operativních informací se podařilo zjistit okruh osob, které se účastnily bojových akcí v Donbasu.

53; Oceloví vladykové moří. Nejmocnější vojenské lodě 20. století. V námořních bitvách světových válek byly důkladně obrněné bitevní lodě používány pro uskutečnění hlavních úderů.

Zdroj: rusvesna.su

 1,569 zobrazení celkem,  1 zobrazení dnes

Sdílet příspěvek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mohlo by vás zajímat

BLOGY OBČANSKÝ PARLAMENT

Myslím, tedy jsem…

Motto a citát, který již před 400 lety byl uveden

 8,655 zobrazení celkem,  299 zobrazení dnes

Číst více »