Reklama

Zpravodajská svodka o Donbassu a nejen o něm od B. Weitingerové

AUTOR PŘÍSPĚVKU

Pátek 28.9.2018 až sobota 29.9.2018: Čeká světové Pravoslaví globální katastrofa po církevním majdanu na Ukrajině?  Už i Ukrajnci vidí, že Ukrajina je tupá kráva, kterou vedou na jatka. Teroristé IS vytvářejí základny v Kyjevě, Oděse a v Charkově. Rusko po sestřelení Il-20 „zchladilo“ Izrael. Rusko a Čína se domluvily na společném výzkumu Měsíce. V Donbasu „záhadně“ zahynul ostřelovač ukrajinské armády. To a řadu dalších věcí zachytila B. Weitingerová ve své zpravodajské svodce.

1; Předběhli dobu. V Číně informovali o unikátních vojenských novinkách Ruska. Čínský list Jinri Toutiao nazval 3 nejžádanější technologie ve zbrojní sféře, jimiž disponuje Rusko.

2; Poté, co se v Sýrii objeví S-300, změní Izrael taktiku, říká vojenský expert. Izrael použije novou taktiku úderů na území Sýrie v souvislosti s dodávkami komplexů S-300 syrské armádě.

3; Odložení sankcí srazilo kurs dolaru. Odklad protiruských sankcí v kongresu USA vlil rublu novou krev do žil.

4; Ukrajina je tupá kráva, kterou vedou na jatka, říká ukrajinský propagandista. Jurij Romaněnko najednou pochopil, jaký osud se pro Ukrajinu chystá.

5; Působivé záběry. Su-30SM uskutečnil raketové údery na plavidla „nepřítele“. Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo záběry z odpálení raket a leteckého bombardování skupiny plavidel cvičného nepřítele z letadel Su-30SM.

6; Elonu Muskovi bylo sděleno obvinění z podvodu. Akce Tesly v důsledku informace ministerstva spravedlnosti o vyšetřování ztratily 6%.

7; Peníze z USA spojují komunisty a demokraty Moldávie s teroristy z Turecka. Už na samém počátku září bylo v Moldávii zadrženo sedm tureckých občanů.

8; Katastrofa tisíciletí. Kde je ještě možný církevní majdan? V komentářích o vývoji situace kolem Ukrajinské církve předpovídají západní média světovému pravoslaví „katastrofu tisíciletí“.

9; Skandál: Ukrajinský moderátor srovnal veterány ATO z vrahy. Výrok moderátora nezůstal nepovšimnut a hrozí mu soud.

10; Kdo a proč zavraždil Stalina? Unikátní vyšetřování historika Nikolaje Sapelkina, který kvůli tomu nastudoval více než tři tisíce zdrojů.

11; Pavel Filip v závěsu za Porošenkem. Moldavský předseda vlády má v úmyslu se před delegáty OSN pochlubit úspěchy Kišiněva při realizaci dohody o evropské asociaci.

12; Ukrajinská buňka Islámského státu. Teroristé vytvářejí základny v Kyjevě, Oděse a v Charkově. Bylo provedeno šokující vyšetřování. Kriminální impériu, vytváří síť pašeráků drog a zbraní, výpalnictví a přípravy ozbrojenců na území Ukrajiny.

13; Na Ukrajině legalizují hon na čarodějnice. V těchto dnech proběhly v životě Ukrajiny současně dvě události: Šéf parlamentní frakce Národní fronta v Nejvyšší radě Maxim Burbak vystoupil s iniciativou návrhu zákona o registraci zahraničních agentů na Ukrajině, přičemž neskrýval, že jde výhradně o Rusy. Druhá událost spočívala v napadení novinářky z ukrajinské televize NewsOne, která natáčela protesty proti Lucenkovi a možnosti vydání teroristy a příslušníka Islámského státu Tungujeva do Ruska na základě požadavku Interpolu.

14; V USA se při přistání rozpadl proudový letoun. Piloti jsou mrtví. Zemřeli ještě před příjezdem zdravotníků. Cestující se nacházejí v kritickém stavu.

15; Avakov odstoupit! Dům ukrajinského ministra vnitra obklíčili demonstranti s pyrotechnickými efekty. Soupeření Avakova a Porošenka začíná před volbami přecházet do horké fáze.

16; Rusko po sestřelení Il-20 „zchladilo“ Izrael, píše izraelský tisk. Jen potrestání a tvrdá reakce donutí Izrael postupovat spravedlivě, myslí si novinář Gideon Levi.

17; Deutsche Bank označila rubl za jednu z nejpodhodnocenějších měn. Deutsche Bank zařadila ruský rubl mezi tři nejpodhodnocenější světové měny. Přitom rubl může posílit až na 60 za dolar.

18; Zbraně dělají z Ruska zemi, se kterou je třeba počítat. Nedávná vojenská cvičení Ruska Vostok 2018 upoutala pozornost k rostoucí vojenské síle a ambicím Moskvy.

19; Ruská vláda změní vzorec pro výpočet důchodů. Vláda má v úmyslu nejen zvýšit důchodový věk, ale i změnit vzorec pro výpočet důchodů.

20; Porošenko v USA po obdržení dvou vyřazených člunů prohlásil, že Ukrajina je východním křídlem NATO. Americká whisky mu asi dělá dobře.

21; A co je s bezvízovým stykem? Ukrajincům odmítají vydávat víza pro studium v Itálii. Ukrajinci s přitom stěžují, že občanům „izolovaného“ Ruska vyřídili všechno během dvou dnů.

22; Britské tajné služby zjistily totožnost třetího podezřelého v případu Skripalových, píší média. Připomeňme, že incident s bývalým důstojníkem zahraniční rozvědky Ruské federace Sergejem Skripalem a jeho dcerou Julií proběhl v britském městě Salisbury 4. března tohoto roku.

23; Izrael tajně pracuje na jaderné zbrani, říká Írán. Íránský ministr zahraničí vyzval Izrael, aby se přiznal a odhalil „nelegální program jaderného zbrojení“.

24; Chci se stát starostou Kyjeva a digitalizovat město, říká americký miliardář. Ukrajinsko-americký podnikatel Mark Ginsburg je přesvědčen, že po realizaci jeho iniciativ se život Kyjevanů citelně zlepší.

25; Trump na tiskové konferenci oslovil kurdského novináře „pane Kurde“. V sociálních sítích to vyvolalo vlnu nesouhlasu.

26; Civilní letoun Boeing společnosti Air Niugini letící z Japonska na Papuu-Novou Guineu nedoletěl na letiště a skončil v oceánu. Na palubě letadla se nacházelo 36 cestujících a jedenáct členů posádky. Nikdo nezahynul a nejsou zprávy ani o těžkých zraněních.

37; Porošenko poklekl u McCainova hrobu. Spoluobčané pózu příliš neocenili. Říkají, že Porošenko ponížil sebe i celou Ukrajinu.

38; Gruzínský premiér promluvil k obyvatelům Abcházie a Jižní Osetie z tribuny OSN. Ve svém vystoupení vyzval Mamuka Buchtadze k návratu obou republik pod křídla Gruzie a neopomněl oslovit ani Rusko.

39; V Kyjevě zastávkovaly rychlostní tramvaje. K vážnému narušení provozu rychlostních tramvají došlo 28. září dopoledne.

40; Ve škole nedaleko Oděsy došlo k hromadné nákaze hepatitidou. Za příčinu epidemie je označováno nedodržování hygienických norem. Od 14. září netekla ve škole voda.

41; V Iráku byla surově zavražděna vítězka soutěže krásy. Zkrvavenou modelku a vítězku soutěže Miss Bagdád našli v kabině jejího vlastního sportovního vozu. Usmrcena byla dvěma výstřely do hlavy a jedním do hrudi.

42; Smrdí to schizofrenií, komentuje bývalý velitel Čepigiho „vyšetřování Bellingcat. Britská skupina Bellingcat tvrdí, že „travič Skripalových“ Ruslan Boširov je plukovník vnější rozvědky Anatolij Čepiga.

43; Věřitelé Ukrajiny se perou o právo roztrhat ji na kusy. Všechno je jednoduché: Kvůli splacení dluhů je třeba Ukrajinu totálně rozkrást. A ani to nebude všem stačit.

44; Rusko vyhrožuje, že v případě sankcí nechá Evropu bez plynu. Radikální zpřísnění sankcí proti Rusku může mít nepříjemné následky.

45; Maďarsko pohrozilo Ukrajině vojsky NATO. Předtím maďarský ministr zahraničí už prohlásil, že Kyjev dělá politiku poškozování práv etnických Maďarů.

46; Poslanec Státní dumy Valujev citoval Vasilije Šukšina, když odpověděl na otázku o chudobě v Rusku. Neberte si to osobně, ale není ostuda být chudý, je ostuda být laciný.

47; Kučma končí. Bývalý prezident opustil funkci zástupce Ukrajiny v Minské kontaktní skupině. Oznámil to Kučmův fond.

48; Belgické úřady zažalovaly Google. Na servisu Google Maps mohou návštěvníci ve všech detailech pozorovat základny belgického vojenského letectva.

49; Erdogan: Já a Merkelová jsme se na summitu NATO pohádali s Trumpem kvůli ruskému plynu. Nejvyšší představitelé Německa Turecka zdůraznili, že nemohou dopustit, aby jejich občané v zimě mrzli.

50; V Kyjevě ozbrojení bandité unesli mikrobus s cestujícími. Cestující, mezi kterými byly i děti, nepustili z autobusu. Příbuzní rukojmích zavolali policii.

51; Ukrajinská armáda chystá teroristické činy v objektech chemického průmyslu. Kyjev je připraven způsobit ekologickou katastrofu jek kvůli ospravedlnění svých zločinných akcí v očích světového společenství.

52; Už to začalo: Ozbrojenci z Pravého sektoru obsadili chrám Ukrajinské pravoslavné církve, zbili faráře a farníky. Situace na místě události byla dlouho velmi napjatá.

53; Ukrajinská armáda vyslala na Donbas Bucefala. Ukrajinský obrněný transportér byl – jak je na Ukrajině zvykem – pojmenován nabubřele: jménem koně Alexandra Velikého (Bukefalos).

54; Neonacisté zmlátili v soudní síni advokáty novináře obviněného z vlastizrady. Podle slov očitých svědků přišli ozbrojenci do soudní síně s chladnými zbraněmi.

55; Poslankyně Státní dumy Vera Ganzja vysvětlila, proč jí nestačí její plat téměř půl milionu rublů měsíčně (cca160 tisíc Kč). Členka výboru pro rozpočet a daně řekla, že utrácí takřka celý svůj poslanecký plat za reprezentaci. Šlo ale hlavně o reakci na ostouzení poslanců za Komunistickou stranu Valerija Raškina a Denise Parfjonova, kteří nedávno přišli na zasedání v tričku.

56; Írán tvrdě odpověděl na prohlášení Izraele o tajném jaderném skladu v Teheránu. Netanjahu prohlásil ve čtvrtek v OSN, že izraelská rozvědka objevila v Teheránu tajný sklad s tunami jaderného zařízení. Jediným subjektem oprávněným činit podobná prohlášení je MAAE, která už dvanáctkrát po sobě potvrdila plnění jaderných závazků ze strany Íránu.

57; Rusko a Čína se domluvily na společném výzkumu Měsíce. Protokol byl podepsán na základě zasedání podkomise pro spolupráci v oblasti kosmu, které proběhlo v Pekingu.

58; MMF dalo Ukrajině nelidské ultimátum pro poskytnutí další tranše úvěru. Sociální dopady prudkého zvyšování cen plynu mezinárodní bankéře absolutně nezajímají. K dnešnímu dni činí státní dluh Ukrajiny 77 miliard dolarů.

59; Američan na kole se pokusil proniknout z Ukrajiny do Ruska ke své milé. Jeho další osud bude řešit soud.

60; Jatka v Německu. Zločinec původem z Afghánistánu s nožem zaútočil na kolemjdoucí. Neznámý muž zaútočil na lidi na náměstí ve městě Ravensburg v Německu. Zraněni byli tři lidé.

61; Policie zveřejnila příčinu obsazení chrámu ukrajinské pravoslavné církve neonacisty. Šlo o sporný převod majetku. Napaden byl Svatotrojický chrám. Nacionalisté vylomili dveře, rozbili okna a zbili věřící.

62; Netrpělivě čekáme i na S-400, říká syrské ministerstvo zahraničí. Damašek kromě dodávek ruských S-300 čeká i novější protivzdušné komplexy S-400, prohlásil Válid Muallem.

63; Poprvé havarovala nejnovější americká stíhačka F-35B. Letadlo amerického letectva havarovalo ve státě Jižní Karolina, informoval šerif okresu Beaufort.

64; V Německu se vznikly masové protesty proti Erdoganově návštěvě. Němci protestují proti vojenským akcím Turecka v Sýrii a také proti porušování lidských práv.

65; Čínské ministerstvo zahraničí informovalo o důležitosti dobrých vztahů s Ruskem. Ministr zdůraznil, že Peking si vysoce cení úroveň vztahů s Moskvou a nevidí nic, co by je mohlo nyní ohrožovat.

66; V Donbasu „záhadně“ zahynul ostřelovač ukrajinské armády. V obci Troickoje v Luganské oblasti za nevyjasněných okolností zahynul voják 72. samostatné mechanizované brigády.

67; Zvýšení důchodového věku paradoxně postihne mladé pracovníky, které nebude moci starší generace podporovat. Analytici Sberbanky mimoděk odhalili další problém v souvislosti se zvýšením důchodového věku.

68; Lavrov vyzval Západ, aby přivedl Ukrajinu k rozumu. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov poznamenal, že Kyjev místo plnění Minských dohod a navázání dialogu s Doněckou a Luganskou republikou se opájí iluzemi o vyslání mírových sil za podpory Západu. Ukrajinská vláda stále častěji vyhrožuje silovými scénáři řešení konfliktu.

69; Rusko zahájilo dodávky S-300 do Sýrie. Informoval o tom ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

70; Normandská čtyřka projednává vyslání mírových sil na Donbas, hlásí německé ministerstvo zahraničí. Německo, Francie, Rusko a Ukrajina pracují na otázce vytvoření možné mise OSN.

71; Na Západě se lekli ruského „letadla pro Třetí světovou“. Su-57 bude představovat vážnou hrozbu dokonce i pro nejnovější bojové letouny.

72; Volkerovy nápady jsou v rozporu s Minskými dohodami, říká Lavrov. Kurt Volker prosazuje ideje, které ruší Minské dohody, prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

73; Lavrov vyjmenoval podmínky pro přípravu setkání Putina a Trumpa. Prezident Putin dostal pozvání od Trumpa, prezident Trump má rovněž pozvání k návštěvě Ruské federace.

74; Ty čluny se změní na ponorky. Porošenkovi se až krutě vysmáli za nákup vyřazené americké vojenské techniky. Nejoblíbenější Porošenkovou zábavou je chlubit se a budit posměch lidí.

75; Armáda Doněcké republiky a „Angel“ splnili důležitou misi v „šedé zóně“. Informovali o tom v tiskové službě vedení Národní policie Doněcké republiky.

76; Ukrajinská autokefalie povede k jatkám. Bylo zveřejněno interview šéfredaktora internetového listu Ukraina.ru s poslancem Státní dumy, spisovatelem a publicistou Sergejem Šargunovem.

77; Dokáže Porošenko přesvědčit Západ o tom, že Ukrajina je jeho věrným obráncem? Petr Porošenko nezanechává pokusů vnutit Západu přesvědčení, že se nachází ve válce s Ruskem.

78; Arzenál výčitek. Proč si Izrael a Írán vyměňují obvinění z vývoje jaderných zbraní? Izrael může velmi brzy čelit obvinění z vlastního vývoje jaderných zbraní.

79; Západ vrhl do boje proti Rusku svůj „ekologický specnaz“. Ekologické problémy a ekologická politika jsou dnes trvalou součástí vývoje současných společností.

80; Proruské Podněstří a „evropská“ Moldávie. Bylo zveřejněno šokující srovnání. Někteří nespokojení,převážně mladí občané Podněstří se ptají, proč se jejich země oddělila od Moldávie. Vedou je k tomu ekonomické a sociální problémy. Ze vzájemného srovnání ale vychází Podněstří lépe (například výše HDP na obyvatele), a to navzdory nejrůznějším evropským rozvojovým programům fungujícím v Moldávii.

81; Kyjev strachy přestal dýchat kvůli rozmisťování protivzdušných komplexů S-400 na Krymu. Je to logická a spravedlivá reakce Ruska na posilování pozic NATO na Východě Evropy.

82; Takhle končí nejedno impérium: Trump si udělal ostudu při vystoupení v OSN. Co nemůže přežít žádné impérium, je pohrdavých smích.

83; Nepřítel se zmocňuje budoucnosti Ruska. Pokud se nepřátelům Ruska podaří překódovat duchovní schéma příští generace, čeká Rusko katastrofa.

84; Ukrajina: S novou cenou plynu a bez úvěrové tranše. Rozhovory ukrajinských úřadů s MMF, které už dva týdny probíhají v Kyjevě, nepřinesly očekávaný úspěch.

85; Rozpad Ukrajiny je naprogramován. Maďarsko otvírá druhou frontu a připravuje se na konflikt v Zakarpatsku. Budapešť bude bránit etnické Maďary v Zakarpatsku jakýmkoli způsobem.

86; Ukrajina stojí na prahu nejglobálnější hrozby. Ukrajinský propagandista bije na poplach. Naše země přestane existovat! Na výsledku prezidentských a parlamentních voleb závisí, bude-li Ukrajina jako stát nadále existovat.

87; Americké výzvědné letadlo kroužilo jedenáct hodin nad Donbasem. Aparát RQ-4B Global Hawk je určený pro vedení rozvědky do hloubi území nepřítele. (Kdyby ho sestřelili, asi by se také nic nestalo. red.-OT)

88; V Číně odpálili most o délce 1,5 km. Během jediné sekundy mohutný výbuch změnil stavbu v hromadu štěrku a úlomků, které dopadly do koryta řeky.

89; Tajné služby Ruské federace vypracovaly děsivou kybernetickou zbraň. Panika na konferenci o bezpečnosti v USA. První náznak tohoto programu byl zjištěn specialisty v březnu letošního roku.

90; Velká Británie provedla přistání padajícího F-35B na palubu „velkého námořního cíle“ a prohlásila to za největší moment své vojenské historie.

91; Zakladatel CNN informoval o své demenci. Předtím podnikateli diagnostikovali maniodepresivní poruchu, ale podle jeho slov byl verdikt lékařů chybný.

92; Ruské plavidlo Sevastopol bylo zadrženo v Jižní Koreji. Zadržení plavidla je spojeno s tím, že na společnost majitele lodě byly Spojenými státy uvaleny sankce.

93; Saakašvili: Porošenko bude souzen za vlastizradu. Bývalý gubernátor Oděské oblasti označil roky prezidentství Petra Porošenka za „ztracené“ pro ukrajinský lid.

94; Strašlivá cunami v Indonézii. Stovky mrtvých, počet obětí nadále roste. Cunami zasáhla ostrov Suavezi po zemětřesení o magnitudě 7,7 stupňů, ke kterému došlo v pátek.

95; Porošenko informoval o mezinárodní izolaci Ruska. Tvrdí, že na půdě Valného shromáždění OSN byla Ukrajina jednou z priorit pro nejvyšší představitele jiných států.

96; Ukrajinská armáda spěšně zřizuje vězení pro vojáka-alkoholiky. Velitelé jednotek ukrajinské armády nadále tají informace o nebojových ztrátách v řadách ukrajinských vojáků.

97; Výbuch na sjezdu Komunistické strany Doněcké republiky. Jsou hlášeni zranění.

98; Byly zveřejněny poslední záběry Alexandra Zacharčenka pár sekund před jeho smrtí. Natočila je kamera instalovaná u vchodu do kavárny Separ, kde 31. srpna došlo k teroristickému činu, v jehož důsledku zemřel nejvyšší představitel Doněcké republiky.

99; Podrobnosti z dnešního výbuchu v Doněcku. Byl zraněn kandidát na post šéfa Doněcké republiky. Podle předběžných informací v předpokoji kanceláře Komunistické strany bylo aktivováno výbušné zařízení.

100; Porošenko: Ukrajina, USA, Německo a Francie připravují společnou rezoluci o Donbasu pro Radu bezpečnosti OSN. Předtím německý ministr zahraničí Haiko Maas v komentáři k tomuto tématu mluvil ještě o několika dalších účastnících procesu.

101; V britském nočním klubu byla rozprášena neznámá látka. Lidé si stěžovali na problémy s dýcháním, kašel a pálení v očích.

102; Srbská armáda byla uvedena do plné bojové pohotovosti kvůli Kosovu. Předtím 60 ozbrojenců speciální jednotky kosovského ministerstva vnitra ROSU zaujalo pozice poblíž nádrže u vodní elektrárny Gazivode.

103; Světově známý protiteroristický expert z Francie přímo obviňuje Ukrajinu ze zavraždění Zacharčenka. Chytré bomby jsou oblíbenou zbraní amerických kurátorů Kyjeva pro diverzní a podvratnou činnost.

104; Připravují se protesty. Ukrajinští státní zaměstnanci zůstali bez výplat. Místní úřady nevědí, kde vzít peníze pro učitele a proklínají decentralizaci. V příštím roce může být ještě hůře.

105; Množí se útoky pomocí Klofelinu. Obětí jsou lidé pracující v zahraničí, cizinci a vojáci. Bandy uspávačů vyhlásili na Ukrajině hon. Jejich oblíbeným prostředkem je preparát Klofelin (lék na hypertenzi), kterým uspávají své oběti.

106; Objevila se fotografie Sencova z nemocnice ve 139. den jeho hladovky. Fotografie byla pořízena během vyšetření ukrajinského režiséra v městské nemocnici, kam byl dopraven z vězení.

107; Porošenko se nechystá „osvobozovat“ Donbas vojenskou cestou. Prezident Petr Porošenko prohlásil, že silové „osvobození“ Donbasu se konat nebude.

108; Na britském ministerstvu obrany informovali o velkém okamžiku vojenské historie země. Ministr dále zdůraznil, že podobný úspěch demonstruje obnovení síly Velké Británie. Jedná se o přistání stíhacího bombardéru F-35B na palubě velké britské vojenské lodi HMS Queen Elizabeth.

109; Porošenko ve svém vystoupení v Mariupolu popřál Donbasu v roce 2019 návrat k Ukrajině.

110; Už je známo, kdy Krymský most bude otevřen i pro nákladní dopravu. Předtím měli náklaďáky zákaz používat nájezdy na Krymský most.

111; Specnaz Kosova opustil oblast hydroelektrárny kontrolované Srbskem. Několik desítek vojáků kosovského specnazu opustilo pozice zaujaté v okolí elektrárny.

112; Maďarský ministr zahraničí se dostal na seznam Mirotvorec.

113; Byla vysvětlena záhada objevení automobilu s doněckou poznávací značkou v Kyjevě. Šlo o zabavené auto vrácené pojišťovně.

114; Metropolita Ilarion informoval o Porošenkově působení v chrámech ukrajinské pravoslavné církve. Dosud nevíme, jakou víru vyznává Porošenko, zdali pravoslavnou nebo řecko-katolickou.

115; Porošenko komentoval skandál s maďarskými pasy v Zakarpatsku. Sdílím každé písmeno z prohlášení ministerstva zahraničí. Budu podporovat ukrajinské občany, čímž bráním suverenitu našeho státu, dodal Porošenko.

116; Představený Počajevské lavry informoval o hrozbách a vyzval k pomoci. Metropolita Vladimir jménem obyvatel lavry prosí věřící o podporu.

117; Syrské ministerstvo zahraničí odpovědělo na obvinění Západu z použití chemických zbraní. Tato obvinění jsou jen záminkou k agresi proti Sýrii.

118; Konflikt se rozhořívá. V Srbsku označili prezidenta Kosova za teroristu. Ozbrojenci kosovského policejního specnazu zadrželi několik Srbů, kteří pracují v elektrárně Gazivode.

119; Zachraň se, kdo můžeš! „FSB, ozbrojenci Doněcké republiky a ruští kriminálníci se pokoušejí obsadit Záporoží, píše se ve zprávě SBU. Služba bezpečnosti Ukrajiny vydala novou „hrdinskou zprávu“ ve stylu drsného thrilleru.

120; Narazíme na drsného nepřítele… Ruská jaderná ponorka udělala na americké vojenské námořnictvo dojem. National Interest označil za nejhorší nepřátelskou ponorku pro americkou námořní flotilu ruskou ponorku Kazaň.

121; Skripal předával informace britské rozvědce pomocí neviditelného inkoustu, píše Daily Mail. Sergej Skripal během činnosti pro britskou rozvědku MI6 dvakrát předal Londýnu informaci za pomoci neviditelného inkoustu.

122; Hodil by se k vyvážení hnoje. Na internetu se vysmáli novému ukrajinskému obrněnému transportéru.

123; Porošenko informoval, jak mu Putin zabránil prodat lipeckou cukrářskou fabriku. Prezident Ukrajiny Petr Porošenko prohlásil, že nemá a nemůže mít podnikatelskou činnost v Rusku.

124; Ruské ministerstvo financí zveřejnilo prognózu kursu rublu do roku 2035.

125; Úřady v Salisbury chtějí změnit obraz města po případu Skripalových. Úřady se obrátily na tým specialistů s prosbou o vytvoření nového obrazu města.

Zdroj: rusvesna.su

 2,235 zobrazení celkem,  1 zobrazení dnes

Sdílet příspěvek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mohlo by vás zajímat

BLOGY OBČANSKÝ PARLAMENT

Kaplička….

Věřím, že se mnou budou mnozí z vás souhlasit, že

 1,770 zobrazení celkem,  1,298 zobrazení dnes

Číst více »
BLOGY OBČANSKÝ PARLAMENT

Kaplička….

Věřím, že se mnou budou mnozí z vás souhlasit, že

 1,771 zobrazení celkem,  1,299 zobrazení dnes

Číst více »