Reklama

Zpravodajská svodka o Donbassu a nejen o něm od B. Weitingerové

AUTOR PŘÍSPĚVKU

1; Porošenko byl zbaven titulu čestného občana italské Verony kvůli Donbasu. Veronské úřady zbavily prezidenta Ukrajiny čestného občanství.

2; Ruským prankerům Vladimiru Kuzněcovovi (Vovan) a Alexeji Stoljarovovi (Lexus) zakázali vstup na Ukrajinu. Tak to jim určitě zlomilo srdce.

3; Avakov veřejně demonstroval neúctu k Porošenkovi, když jako jediný zůstal po jeho projevu sedět a netleskal.

4; Moskva se připravuje ke zmrazení stínových aktiv. Bloomberg si myslí, že Kreml se připravuje ke zmrazení stínových rezerv Ruska kvůli zpřísnění sankcí ze strany USA.

5; Měkká okupace. Bude mít americká vojenská základna v Polsku vliv na rovnováhu sil v Evropě? Polsko se rozhodlo změnit geopolitickou krajinu Evropy.

6; Vypadá to, že jste mě vůbec neslyšeli. Ministr zahraničí Ukrajiny Klimkin kritizoval reakci maďarského ministra zahraničí na jeho výhrůžky kvůli vydávání maďarských pasů obyvatelům Zakarpatska.

7; Kyjev se nás bojí. Pranker Vovan komentoval zákaz vstupu na Ukrajinu. Poznamenal, že v současné době se on i Stoljarov nacházejí na Krymu.

8; Volební alternativy ukrajinské slepé uličky. Dnes mnoho vážených expertů hovoří o nutnosti likvidace projektu Ukrajiny jako nezávislého státu.

9; Proč vyslanci Konstantinopole přivezli do Kyjeva příručku o rasismu? Konstantinopol nikdy neuznával nekanonické anathema (klatbu) uvalenou Ruskou církví na hejtmana Mazepu, který zradil Petra I..

10; Strach USA: Washington se obává posílení svazku Ruska a Číny. V budoucnu mohou USA v důsledku tohoto mocného svazku utrpět.

11; Kurs směrem k Rusku. Proč Moldávie potřebuje podporu Moskvy? Zahájené Moldavsko-ruské fórum je šancí pro Moldavany.

12; Krůček od konce bitvy o Sýrii. Západ proti Moskvě a Damašku. V souvislosti s provokací izraelské armády se odsunuly do pozadí pozornosti průlomové dohody Ruska a Turecka ohledně Sýrii.

13; V Luganské oblasti SBU a ozbrojenci Ajdaru unesli a mučili účastníka referenda. Informuje o tom Ministerstvo státní bezpečnosti Luganské republiky.

14; Přisluhovači ďábla? Exarcha Konstantinopolu a šéf ukrajinských fašistů se setkali. Mezi příznivce teroristů jsou mimo jiné dnes i představitelé duchovenstva.

15; Radikální ukrajinská mládež a nenávist ke starším osobám. Žlutomodří khmérové na postupu. Vytvoření „nového národa, církve, jazyka na troskách někdejší sovětské Ukrajiny“ bude o to úspěšnější, čím dříve vymře stará generace. Tak proč tomu nepomoct?

16; Venezuela přechází na tržní ceny paliv. Venezuela od 24. září přechází na nový systém distribuce paliv. Ceny podle očekávání vzrostou na světovou úroveň.

17; V americkém tisku informovali o „božských“ zbraních Ruska. Jde o květinovou sérii ruských minometů a houfnic. Tulipán, Karafiát… a spousta dalších. Proti hrozivým americkým názvům to vypadá, jak  když si z toho Rusové dělají legraci.

18; Rusům zbývá čím dál méně volných financí. Objem volných financí Rusů se v srpnu snížil hned o 12% ve srovnání s červencem.

19; On sám těm nesmyslům věří? Ukrajinci jsou naštvaní kvůli Porošenkovu poselství. Připomeňme, že Porošenko vystoupil se svým každoročním poselstvím před Nejvyšší radou.

20; Centrum Kyjeva bude uzavřeno na několik dní kvůli oslavám amerického svátku „Dne Díkůvzdání“. Matka ruských měst bude paralyzována v důsledku oslav „typicky ukrajinského a slovanského svátku“.

21; Rozprášili chemikálie. Masová otrava v ukrajinské Těrnopolské oblasti v důsledku chemického ošetření polí. Z více než 250 otrávených je 80 dětí.

22; Carství spravedlnosti. Američan si odseděl ve vězení 27 let za zločin, který nespáchal. Opakované vyšetřování neprovedly úřady státu, ale dobrovolníci z právnické fakulty.

23; Marine Le Pen se odmítla podrobit psychiatrickému vyšetření nařízenému soudem. „Tento režim už skutečně nahání strach“, komentovala situaci Marine Le Pen. Vyšetření mělo zjistit, zdali byla politička při smyslech, když zveřejňovala drastické záběry u islamistických poprav.

24; Hitler proti Leninovi. Proběhly unikátní volby starosty v Peru. Mezi kandidáty se objevila obě historicky známá jména. Celá jména zněla Hitler Alba Sanchez a Lenin Vladimir Rodriguez Valverde.

25; Zemřel prezident Vietnamu. Prezident Trần Đại Quang zesnul ve věku 61 let ve vojenské nemocnici v Hanoji na nevyléčitelné vzácné virové onemocnění. (Z kterépak laboratoře? – pozn. red.)

26; On je tváří korupce. Timošenková potápí Porošenka v USA. „Frau Kanzlerin“ poskytla interview americkému listu Washington Post.

27; Oblíbené „zvíře“ Alexandra Zacharčenka. Když dělostřelectvo ukrajinské armády metodicky vyhlazuje obyčejné občany, křesťanský princip nastavení druhé tváře není nijak zvlášť v kursu. „Zvířetem“ je zde míněn raketomet Čeburaška. Ruská armáda má kromě květinových názvů v oblibě i názvy pohádkových postaviček. Kromě zmíněného Čeburašky má například Buratina (Pinokio) což je těžký ohněmetný systém.

28; New York se chystá odrážet chemické útoky Rusů“. Úřady velkoměsta se obávají útoků s využitím chemických zbraní podobných jako v případu Skripalových v Salisbury.

29; Propagandisté z Bellingcat informovali o „zatčení“ Petrova a Boširova v Nizozemsku. Muži údajně směřovali do švýcarské laboratoře, která se podílí na vyšetření případu Skripalových.

30; Pušilin oznámil svou kandidaturu na funkci hlavy Doněcké republiky. Připomeňme, že volby šéfa Doněcké republiky a poslanců Národní rady se v Republice uskuteční 11. listopadu.

31; Na Ukrajině byla zvolena Miss 2018. Třiadvacetiletá Kyjevanka bude reprezentovat Ukrajinu na mezinárodní soutěži krásy Miss World.

32; Merkelová veřejně zostudila Theresu May, píší média. K incidentu došlo během neformálního setkání lídrů zemí EU v rakouském Salcburku. Merkelová ignorovala ruku nabízenou ke stisku.

33; Ve věku nedožitých devadesáti let zemřel bývalý premiér Ukrajiny z let 1987-90 a 1994-95 Vitalij Masol. O smrti bývalého předsedy ukrajinské vlády informovala 21. září ráno média.

34; Americké válečné letectvo se nachází v tristním stavu, píše The National Interest. Výsledky nedávného průzkumu ukazují chmurný obrázek stavu amerických vzdušných sil.

35; Ukrajina informovala Rusko o zrušení platnosti Dohody o přátelství. Čestné právo zatlouci poslední hřebíček do víka rakve konstruktivních vztahů s Moskvou dostane Nejvyšší rada.

36; Londýnská policie odhalila příčiny záhadné smrti stovek koček. Bylo provedeno několik pitev a analýz DNA, prohlédnuty záznamy z videokamer. Výsledek byl neočekávaný: Většina koček byla obětí běžných dopravních „nehod“, ale o znetvoření a roztahání jejich mrtvých těl se postaraly přemnožené lišky.

37; Trump znovu zavedl sankce. A co s tím mají dělat Rusové? Kolik toho ještě bude? Kam až to všechno může zajít? Má tento proces nějaké hranice? Nebo to může pokračovat donekonečna?

38; Spořená část důchodu byla navždy zmrazena. Zmrazení spořené části důchodu nebude zrušeno ani po roce 2020. Poté budou všichni Rusové převedeni na systém IPK (individuálních důchodových koeficientů).

39; Jsou na nejvyšší míru rozhořčeni, Čína odpověděla Spojeným státům na sankce uvalené kvůli spolupráci s Ruskem. Čína učinila rázné prohlášení a požaduje okamžité zrušení zavedených omezení.

40; Londýn spatřuje v objevení ruských bombardérů u hranic Velké Británie „akt agrese“. Britský ministr obrany promluvil o „ vážné vojenské výzvě“, kterou dnes představuje Rusko.

41; Třetí divize S-400 byla uvedena do služby na Krymu. Bojové jednotky protivzdušných systémů Triumf byly spuštěny v Jevpatorii.

42; Značně otylá žena si lehla zcela nahá v Kyjevě na vozovku. Novinářům vysvětlila, že chtěla tímto způsobem „získat lásku“.

43; Ženy v Rusku mohou pracovat i v dříve zakázaných oborech, oznámilo ministerstvo práce. Příslušný výnos bude podepsán v nejbližší době, slíbil ministr.

44; Ukrajinští výsadkáři „okupovali“ štáb vojáků z USA a italského specnazu. „Nepřítel“ neočekával příchod Ukrajinců ke své jednotce, proto nekladl vážnější odpor. Vše bylo součástí cvičení Saber Junction 2018 probíhajících v Německu.

45; Připravuje ukrajinská armáda sebevražedné atentátníky a „džihádomobily“? 18. září se ukrajinští karatelé pokusili použít v Dobnasu podomácku vyrobený dron ke shazování výbušných zařízení.

46; Klimkin spočítal Ukrajince v Rusku. Má jich tam být kolem dvou milionů. Skutečnost ale bude podstatně vyšší. Počet obyvatel na Ukrajině dlouhodobě prudce klesá.

47; V Kremlu informovali o sankční hysterii ve Washingtonu. Rusko má v úmyslu odpovídat na omezení ze strany USA podle zásady vzájemnosti.

48; Městský soud v Moskvě zrušil hnutí „StopCham“ (Stop-hulvát) bojující proti silničním pirátům. Napadnout toto rozhodnutí lze během následujícího měsíce.

49; Ve Státní dumě informovali o zahraniční stopě v konfliktu v Kabardino-Balkarské republice. Zahraniční specialisté se metodou adresných ideologických diverzí pokoušejí na dálku řídit občany Ruska.

50; Ukrajina má plán řešení situace v Azovském moři, říká Klimkin. Prohlásil však, že jej prozatím nebude zveřejňovat.

51; V Kremlu komentovali informace o odmítání Asadových telefonátů Putinem. Informace médií, že by Putin odmítal telefonáty Bašára Asada neodpovídají skutečnosti.

52; V Doněcku došlo k výbuchu, Na místo události dorazili policisté, pracovníci ministerstva státní bezpečnosti, vojáci a záchranáři.

53; Krvavá jatka v mateřské škole v New Yorku. Dvaapadesátiletá vychovatelka zaútočila nožem a dýkou na děti. Podle informace policie se jedna dívenka nachází ve vážném stavu.

54; Fantastický lid Ukrajiny se vrací do rodiny Evropské unie, říká Porošenko. Ukrajinský prezident přikázal diplomatům, aby šířili nótu o přerušení platnosti dohody o přátelství a spolupráci s Ruskem.

55; Časopis Time umístil na obálku matrjošky s Putinem a Trumpem. Fotografii obálky zveřejnil na svém Twitteru redaktor časopisu Dan Stewart.

56; Oděský chalífát. Ukrajinci se polekali muslimů, kteří prošli pod černými vlajkami po městě. Kde zůstaly naše úřady, zlobí se Ukrajinci.

57; Ruské ministerstvo pro hospodářský rozvoj podpořilo plán na odmítnutí dolaru. Snižování role dolaru v nejrůznějších směrech je to, co právě aktivně probíhá, říká Maxim Oreškin.

58; Ukrajinské ministerstvo zdravotnictví se bude radit s náboženskými organizacemi v otázkách zdraví obyvatelstva. Uljana Suprun má v úmyslu se radit a spolupracovat s náboženskými organizacemi v otázkách medicíny.

59; V Německu nemohou uhasit požár na polygonu bundeswehru. Kolem tisícovky lidí se pokoušejí uhasit požár, který vznikl v regionu Emsland.

60; Nejvyšší představitel republiky Chakasko (Chakasie) na jižní Sibiři stáhl svou kandidaturu z voleb. Viktor Zimin odstoupil z voleb v regionu. Druhé kolo hlasování proběhne za dva týdny.

61; Donbas: Kyjev má v úmyslu zbavit ruštinu regionálního statusu. Takzvaná prokuratura Doněcké oblasti požaduje zrušení rozhodnutí oblastní rady o regionálním statutu ruského jazyka.

62; Ukrajinský státní dluh pokořil hranici dvou bilionů hřiven, což se začíná blížit 80% HDP (Rusko 17,4%, Česko 34,7%, Slovensko 50,4%). Ukrajinská vláda schválila tříletou strategii řízení státního dluhu, která předpokládá snížení dluhu do konce roku 2020.

63; Ukrajinský ministr zahraničí označil rozhovory o Donbasu v Minsku za „profanaci“. To, co se děje v Minsku, je v současné chvíli vlastně profanace (znevažování) Ukrajiny.

64; Jednání o Brexitu se dostala do slepé uličky. Rozhovory mezi Londýnem a Bruselem o vystoupení Velké Británie ze svazku Evropské unie se ocitly ve slepé uličce, prohlásila Theresa May.

65; On je snad sjetej! Hoďte na něj síť! Volker prohlásil, že úspěšný příklad Ukrajiny může inspirovat Rusy. Kurt Volker si myslí, že implementace západních hodnot na Ukrajině může v budoucnu pomoci nastolit demokracii v Rusku.

66; Britská restaurace hrozí soudem falešným obětem Novičku, píší The Times. Manželskému páru, který se podle dřívějších sdělení mohl stát další obětí ve Velké Británii, hrozí soudní žaloba.

67; Klienti vyvedli ze Sberbanky 1,5 miliardy dolarů. Sberbank se stala hlavní obětí odlivu devizových depozit fyzických osob z bankovního systému.

68; Svoboda slova: Polská televizní stanice Biełsat propustila pracovníka za fotografii Andrzeje Dudy s Trumpem na internetu. Iwan Szyła zveřejnil fotografii na svém Facebooku se stručným komentářem: „Prezident Polska je nalevo“.

69; USA se chystají na válku s Ruskem a Čínou a posilují pozemní vojska. Ozbrojené síly USA přeformuje jednu obrněnou tankovou brigádu během následujícího roku.

Zdroj: rusvesna.su

 1,344 zobrazení celkem,  1 zobrazení dnes

Sdílet příspěvek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mohlo by vás zajímat

BLOGY OBČANSKÝ PARLAMENT

Myslím, tedy jsem…

Motto a citát, který již před 400 lety byl uveden

 9,123 zobrazení celkem,  767 zobrazení dnes

Číst více »