Reklama

Zpravodajská svodka o Donbassu a nejen o něm od B. Weitingerové

AUTOR PŘÍSPĚVKU

Pátek 28.9.2018 až sobota 29.9.2018: Čeká světové Pravoslaví globální katastrofa po církevním majdanu na Ukrajině?  Už i Ukrajnci vidí, že Ukrajina je tupá kráva, kterou vedou na jatka. Teroristé IS vytvářejí základny v Kyjevě, Oděse a v Charkově. Rusko po sestřelení Il-20 „zchladilo“ Izrael. Rusko a Čína se domluvily na společném výzkumu Měsíce. V Donbasu „záhadně“ zahynul ostřelovač ukrajinské armády. To a řadu dalších věcí zachytila B. Weitingerová ve své zpravodajské svodce.

1; Předběhli dobu. V Číně informovali o unikátních vojenských novinkách Ruska. Čínský list Jinri Toutiao nazval 3 nejžádanější technologie ve zbrojní sféře, jimiž disponuje Rusko.

2; Poté, co se v Sýrii objeví S-300, změní Izrael taktiku, říká vojenský expert. Izrael použije novou taktiku úderů na území Sýrie v souvislosti s dodávkami komplexů S-300 syrské armádě.

3; Odložení sankcí srazilo kurs dolaru. Odklad protiruských sankcí v kongresu USA vlil rublu novou krev do žil.

4; Ukrajina je tupá kráva, kterou vedou na jatka, říká ukrajinský propagandista. Jurij Romaněnko najednou pochopil, jaký osud se pro Ukrajinu chystá.

5; Působivé záběry. Su-30SM uskutečnil raketové údery na plavidla „nepřítele“. Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo záběry z odpálení raket a leteckého bombardování skupiny plavidel cvičného nepřítele z letadel Su-30SM.

6; Elonu Muskovi bylo sděleno obvinění z podvodu. Akce Tesly v důsledku informace ministerstva spravedlnosti o vyšetřování ztratily 6%.

7; Peníze z USA spojují komunisty a demokraty Moldávie s teroristy z Turecka. Už na samém počátku září bylo v Moldávii zadrženo sedm tureckých občanů.

8; Katastrofa tisíciletí. Kde je ještě možný církevní majdan? V komentářích o vývoji situace kolem Ukrajinské církve předpovídají západní média světovému pravoslaví „katastrofu tisíciletí“.

9; Skandál: Ukrajinský moderátor srovnal veterány ATO z vrahy. Výrok moderátora nezůstal nepovšimnut a hrozí mu soud.

10; Kdo a proč zavraždil Stalina? Unikátní vyšetřování historika Nikolaje Sapelkina, který kvůli tomu nastudoval více než tři tisíce zdrojů.

11; Pavel Filip v závěsu za Porošenkem. Moldavský předseda vlády má v úmyslu se před delegáty OSN pochlubit úspěchy Kišiněva při realizaci dohody o evropské asociaci.

12; Ukrajinská buňka Islámského státu. Teroristé vytvářejí základny v Kyjevě, Oděse a v Charkově. Bylo provedeno šokující vyšetřování. Kriminální impériu, vytváří síť pašeráků drog a zbraní, výpalnictví a přípravy ozbrojenců na území Ukrajiny.

13; Na Ukrajině legalizují hon na čarodějnice. V těchto dnech proběhly v životě Ukrajiny současně dvě události: Šéf parlamentní frakce Národní fronta v Nejvyšší radě Maxim Burbak vystoupil s iniciativou návrhu zákona o registraci zahraničních agentů na Ukrajině, přičemž neskrýval, že jde výhradně o Rusy. Druhá událost spočívala v napadení novinářky z ukrajinské televize NewsOne, která natáčela protesty proti Lucenkovi a možnosti vydání teroristy a příslušníka Islámského státu Tungujeva do Ruska na základě požadavku Interpolu.

14; V USA se při přistání rozpadl proudový letoun. Piloti jsou mrtví. Zemřeli ještě před příjezdem zdravotníků. Cestující se nacházejí v kritickém stavu.

15; Avakov odstoupit! Dům ukrajinského ministra vnitra obklíčili demonstranti s pyrotechnickými efekty. Soupeření Avakova a Porošenka začíná před volbami přecházet do horké fáze.

16; Rusko po sestřelení Il-20 „zchladilo“ Izrael, píše izraelský tisk. Jen potrestání a tvrdá reakce donutí Izrael postupovat spravedlivě, myslí si novinář Gideon Levi.

17; Deutsche Bank označila rubl za jednu z nejpodhodnocenějších měn. Deutsche Bank zařadila ruský rubl mezi tři nejpodhodnocenější světové měny. Přitom rubl může posílit až na 60 za dolar.

18; Zbraně dělají z Ruska zemi, se kterou je třeba počítat. Nedávná vojenská cvičení Ruska Vostok 2018 upoutala pozornost k rostoucí vojenské síle a ambicím Moskvy.

19; Ruská vláda změní vzorec pro výpočet důchodů. Vláda má v úmyslu nejen zvýšit důchodový věk, ale i změnit vzorec pro výpočet důchodů.

20; Porošenko v USA po obdržení dvou vyřazených člunů prohlásil, že Ukrajina je východním křídlem NATO. Americká whisky mu asi dělá dobře.

21; A co je s bezvízovým stykem? Ukrajincům odmítají vydávat víza pro studium v Itálii. Ukrajinci s přitom stěžují, že občanům „izolovaného“ Ruska vyřídili všechno během dvou dnů.

22; Britské tajné služby zjistily totožnost třetího podezřelého v případu Skripalových, píší média. Připomeňme, že incident s bývalým důstojníkem zahraniční rozvědky Ruské federace Sergejem Skripalem a jeho dcerou Julií proběhl v britském městě Salisbury 4. března tohoto roku.

23; Izrael tajně pracuje na jaderné zbrani, říká Írán. Íránský ministr zahraničí vyzval Izrael, aby se přiznal a odhalil „nelegální program jaderného zbrojení“.

24; Chci se stát starostou Kyjeva a digitalizovat město, říká americký miliardář. Ukrajinsko-americký podnikatel Mark Ginsburg je přesvědčen, že po realizaci jeho iniciativ se život Kyjevanů citelně zlepší.

25; Trump na tiskové konferenci oslovil kurdského novináře „pane Kurde“. V sociálních sítích to vyvolalo vlnu nesouhlasu.

26; Civilní letoun Boeing společnosti Air Niugini letící z Japonska na Papuu-Novou Guineu nedoletěl na letiště a skončil v oceánu. Na palubě letadla se nacházelo 36 cestujících a jedenáct členů posádky. Nikdo nezahynul a nejsou zprávy ani o těžkých zraněních.

37; Porošenko poklekl u McCainova hrobu. Spoluobčané pózu příliš neocenili. Říkají, že Porošenko ponížil sebe i celou Ukrajinu.

38; Gruzínský premiér promluvil k obyvatelům Abcházie a Jižní Osetie z tribuny OSN. Ve svém vystoupení vyzval Mamuka Buchtadze k návratu obou republik pod křídla Gruzie a neopomněl oslovit ani Rusko.

39; V Kyjevě zastávkovaly rychlostní tramvaje. K vážnému narušení provozu rychlostních tramvají došlo 28. září dopoledne.

40; Ve škole nedaleko Oděsy došlo k hromadné nákaze hepatitidou. Za příčinu epidemie je označováno nedodržování hygienických norem. Od 14. září netekla ve škole voda.

41; V Iráku byla surově zavražděna vítězka soutěže krásy. Zkrvavenou modelku a vítězku soutěže Miss Bagdád našli v kabině jejího vlastního sportovního vozu. Usmrcena byla dvěma výstřely do hlavy a jedním do hrudi.

42; Smrdí to schizofrenií, komentuje bývalý velitel Čepigiho „vyšetřování Bellingcat. Britská skupina Bellingcat tvrdí, že „travič Skripalových“ Ruslan Boširov je plukovník vnější rozvědky Anatolij Čepiga.

43; Věřitelé Ukrajiny se perou o právo roztrhat ji na kusy. Všechno je jednoduché: Kvůli splacení dluhů je třeba Ukrajinu totálně rozkrást. A ani to nebude všem stačit.

44; Rusko vyhrožuje, že v případě sankcí nechá Evropu bez plynu. Radikální zpřísnění sankcí proti Rusku může mít nepříjemné následky.

45; Maďarsko pohrozilo Ukrajině vojsky NATO. Předtím maďarský ministr zahraničí už prohlásil, že Kyjev dělá politiku poškozování práv etnických Maďarů.

46; Poslanec Státní dumy Valujev citoval Vasilije Šukšina, když odpověděl na otázku o chudobě v Rusku. Neberte si to osobně, ale není ostuda být chudý, je ostuda být laciný.

47; Kučma končí. Bývalý prezident opustil funkci zástupce Ukrajiny v Minské kontaktní skupině. Oznámil to Kučmův fond.

48; Belgické úřady zažalovaly Google. Na servisu Google Maps mohou návštěvníci ve všech detailech pozorovat základny belgického vojenského letectva.

49; Erdogan: Já a Merkelová jsme se na summitu NATO pohádali s Trumpem kvůli ruskému plynu. Nejvyšší představitelé Německa Turecka zdůraznili, že nemohou dopustit, aby jejich občané v zimě mrzli.

50; V Kyjevě ozbrojení bandité unesli mikrobus s cestujícími. Cestující, mezi kterými byly i děti, nepustili z autobusu. Příbuzní rukojmích zavolali policii.

51; Ukrajinská armáda chystá teroristické činy v objektech chemického průmyslu. Kyjev je připraven způsobit ekologickou katastrofu jek kvůli ospravedlnění svých zločinných akcí v očích světového společenství.

52; Už to začalo: Ozbrojenci z Pravého sektoru obsadili chrám Ukrajinské pravoslavné církve, zbili faráře a farníky. Situace na místě události byla dlouho velmi napjatá.

53; Ukrajinská armáda vyslala na Donbas Bucefala. Ukrajinský obrněný transportér byl – jak je na Ukrajině zvykem – pojmenován nabubřele: jménem koně Alexandra Velikého (Bukefalos).

54; Neonacisté zmlátili v soudní síni advokáty novináře obviněného z vlastizrady. Podle slov očitých svědků přišli ozbrojenci do soudní síně s chladnými zbraněmi.

55; Poslankyně Státní dumy Vera Ganzja vysvětlila, proč jí nestačí její plat téměř půl milionu rublů měsíčně (cca160 tisíc Kč). Členka výboru pro rozpočet a daně řekla, že utrácí takřka celý svůj poslanecký plat za reprezentaci. Šlo ale hlavně o reakci na ostouzení poslanců za Komunistickou stranu Valerija Raškina a Denise Parfjonova, kteří nedávno přišli na zasedání v tričku.

56; Írán tvrdě odpověděl na prohlášení Izraele o tajném jaderném skladu v Teheránu. Netanjahu prohlásil ve čtvrtek v OSN, že izraelská rozvědka objevila v Teheránu tajný sklad s tunami jaderného zařízení. Jediným subjektem oprávněným činit podobná prohlášení je MAAE, která už dvanáctkrát po sobě potvrdila plnění jaderných závazků ze strany Íránu.

57; Rusko a Čína se domluvily na společném výzkumu Měsíce. Protokol byl podepsán na základě zasedání podkomise pro spolupráci v oblasti kosmu, které proběhlo v Pekingu.

58; MMF dalo Ukrajině nelidské ultimátum pro poskytnutí další tranše úvěru. Sociální dopady prudkého zvyšování cen plynu mezinárodní bankéře absolutně nezajímají. K dnešnímu dni činí státní dluh Ukrajiny 77 miliard dolarů.

59; Američan na kole se pokusil proniknout z Ukrajiny do Ruska ke své milé. Jeho další osud bude řešit soud.

60; Jatka v Německu. Zločinec původem z Afghánistánu s nožem zaútočil na kolemjdoucí. Neznámý muž zaútočil na lidi na náměstí ve městě Ravensburg v Německu. Zraněni byli tři lidé.

61; Policie zveřejnila příčinu obsazení chrámu ukrajinské pravoslavné církve neonacisty. Šlo o sporný převod majetku. Napaden byl Svatotrojický chrám. Nacionalisté vylomili dveře, rozbili okna a zbili věřící.

62; Netrpělivě čekáme i na S-400, říká syrské ministerstvo zahraničí. Damašek kromě dodávek ruských S-300 čeká i novější protivzdušné komplexy S-400, prohlásil Válid Muallem.

63; Poprvé havarovala nejnovější americká stíhačka F-35B. Letadlo amerického letectva havarovalo ve státě Jižní Karolina, informoval šerif okresu Beaufort.

64; V Německu se vznikly masové protesty proti Erdoganově návštěvě. Němci protestují proti vojenským akcím Turecka v Sýrii a také proti porušování lidských práv.

65; Čínské ministerstvo zahraničí informovalo o důležitosti dobrých vztahů s Ruskem. Ministr zdůraznil, že Peking si vysoce cení úroveň vztahů s Moskvou a nevidí nic, co by je mohlo nyní ohrožovat.

66; V Donbasu „záhadně“ zahynul ostřelovač ukrajinské armády. V obci Troickoje v Luganské oblasti za nevyjasněných okolností zahynul voják 72. samostatné mechanizované brigády.

67; Zvýšení důchodového věku paradoxně postihne mladé pracovníky, které nebude moci starší generace podporovat. Analytici Sberbanky mimoděk odhalili další problém v souvislosti se zvýšením důchodového věku.

68; Lavrov vyzval Západ, aby přivedl Ukrajinu k rozumu. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov poznamenal, že Kyjev místo plnění Minských dohod a navázání dialogu s Doněckou a Luganskou republikou se opájí iluzemi o vyslání mírových sil za podpory Západu. Ukrajinská vláda stále častěji vyhrožuje silovými scénáři řešení konfliktu.

69; Rusko zahájilo dodávky S-300 do Sýrie. Informoval o tom ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

70; Normandská čtyřka projednává vyslání mírových sil na Donbas, hlásí německé ministerstvo zahraničí. Německo, Francie, Rusko a Ukrajina pracují na otázce vytvoření možné mise OSN.

71; Na Západě se lekli ruského „letadla pro Třetí světovou“. Su-57 bude představovat vážnou hrozbu dokonce i pro nejnovější bojové letouny.

72; Volkerovy nápady jsou v rozporu s Minskými dohodami, říká Lavrov. Kurt Volker prosazuje ideje, které ruší Minské dohody, prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

73; Lavrov vyjmenoval podmínky pro přípravu setkání Putina a Trumpa. Prezident Putin dostal pozvání od Trumpa, prezident Trump má rovněž pozvání k návštěvě Ruské federace.

74; Ty čluny se změní na ponorky. Porošenkovi se až krutě vysmáli za nákup vyřazené americké vojenské techniky. Nejoblíbenější Porošenkovou zábavou je chlubit se a budit posměch lidí.

75; Armáda Doněcké republiky a „Angel“ splnili důležitou misi v „šedé zóně“. Informovali o tom v tiskové službě vedení Národní policie Doněcké republiky.

76; Ukrajinská autokefalie povede k jatkám. Bylo zveřejněno interview šéfredaktora internetového listu Ukraina.ru s poslancem Státní dumy, spisovatelem a publicistou Sergejem Šargunovem.

77; Dokáže Porošenko přesvědčit Západ o tom, že Ukrajina je jeho věrným obráncem? Petr Porošenko nezanechává pokusů vnutit Západu přesvědčení, že se nachází ve válce s Ruskem.

78; Arzenál výčitek. Proč si Izrael a Írán vyměňují obvinění z vývoje jaderných zbraní? Izrael může velmi brzy čelit obvinění z vlastního vývoje jaderných zbraní.

79; Západ vrhl do boje proti Rusku svůj „ekologický specnaz“. Ekologické problémy a ekologická politika jsou dnes trvalou součástí vývoje současných společností.

80; Proruské Podněstří a „evropská“ Moldávie. Bylo zveřejněno šokující srovnání. Někteří nespokojení,převážně mladí občané Podněstří se ptají, proč se jejich země oddělila od Moldávie. Vedou je k tomu ekonomické a sociální problémy. Ze vzájemného srovnání ale vychází Podněstří lépe (například výše HDP na obyvatele), a to navzdory nejrůznějším evropským rozvojovým programům fungujícím v Moldávii.

81; Kyjev strachy přestal dýchat kvůli rozmisťování protivzdušných komplexů S-400 na Krymu. Je to logická a spravedlivá reakce Ruska na posilování pozic NATO na Východě Evropy.

82; Takhle končí nejedno impérium: Trump si udělal ostudu při vystoupení v OSN. Co nemůže přežít žádné impérium, je pohrdavých smích.

83; Nepřítel se zmocňuje budoucnosti Ruska. Pokud se nepřátelům Ruska podaří překódovat duchovní schéma příští generace, čeká Rusko katastrofa.

84; Ukrajina: S novou cenou plynu a bez úvěrové tranše. Rozhovory ukrajinských úřadů s MMF, které už dva týdny probíhají v Kyjevě, nepřinesly očekávaný úspěch.

85; Rozpad Ukrajiny je naprogramován. Maďarsko otvírá druhou frontu a připravuje se na konflikt v Zakarpatsku. Budapešť bude bránit etnické Maďary v Zakarpatsku jakýmkoli způsobem.

86; Ukrajina stojí na prahu nejglobálnější hrozby. Ukrajinský propagandista bije na poplach. Naše země přestane existovat! Na výsledku prezidentských a parlamentních voleb závisí, bude-li Ukrajina jako stát nadále existovat.

87; Americké výzvědné letadlo kroužilo jedenáct hodin nad Donbasem. Aparát RQ-4B Global Hawk je určený pro vedení rozvědky do hloubi území nepřítele. (Kdyby ho sestřelili, asi by se také nic nestalo. red.-OT)

88; V Číně odpálili most o délce 1,5 km. Během jediné sekundy mohutný výbuch změnil stavbu v hromadu štěrku a úlomků, které dopadly do koryta řeky.

89; Tajné služby Ruské federace vypracovaly děsivou kybernetickou zbraň. Panika na konferenci o bezpečnosti v USA. První náznak tohoto programu byl zjištěn specialisty v březnu letošního roku.

90; Velká Británie provedla přistání padajícího F-35B na palubu „velkého námořního cíle“ a prohlásila to za největší moment své vojenské historie.

91; Zakladatel CNN informoval o své demenci. Předtím podnikateli diagnostikovali maniodepresivní poruchu, ale podle jeho slov byl verdikt lékařů chybný.

92; Ruské plavidlo Sevastopol bylo zadrženo v Jižní Koreji. Zadržení plavidla je spojeno s tím, že na společnost majitele lodě byly Spojenými státy uvaleny sankce.

93; Saakašvili: Porošenko bude souzen za vlastizradu. Bývalý gubernátor Oděské oblasti označil roky prezidentství Petra Porošenka za „ztracené“ pro ukrajinský lid.

94; Strašlivá cunami v Indonézii. Stovky mrtvých, počet obětí nadále roste. Cunami zasáhla ostrov Suavezi po zemětřesení o magnitudě 7,7 stupňů, ke kterému došlo v pátek.

95; Porošenko informoval o mezinárodní izolaci Ruska. Tvrdí, že na půdě Valného shromáždění OSN byla Ukrajina jednou z priorit pro nejvyšší představitele jiných států.

96; Ukrajinská armáda spěšně zřizuje vězení pro vojáka-alkoholiky. Velitelé jednotek ukrajinské armády nadále tají informace o nebojových ztrátách v řadách ukrajinských vojáků.

97; Výbuch na sjezdu Komunistické strany Doněcké republiky. Jsou hlášeni zranění.

98; Byly zveřejněny poslední záběry Alexandra Zacharčenka pár sekund před jeho smrtí. Natočila je kamera instalovaná u vchodu do kavárny Separ, kde 31. srpna došlo k teroristickému činu, v jehož důsledku zemřel nejvyšší představitel Doněcké republiky.

99; Podrobnosti z dnešního výbuchu v Doněcku. Byl zraněn kandidát na post šéfa Doněcké republiky. Podle předběžných informací v předpokoji kanceláře Komunistické strany bylo aktivováno výbušné zařízení.

100; Porošenko: Ukrajina, USA, Německo a Francie připravují společnou rezoluci o Donbasu pro Radu bezpečnosti OSN. Předtím německý ministr zahraničí Haiko Maas v komentáři k tomuto tématu mluvil ještě o několika dalších účastnících procesu.

101; V britském nočním klubu byla rozprášena neznámá látka. Lidé si stěžovali na problémy s dýcháním, kašel a pálení v očích.

102; Srbská armáda byla uvedena do plné bojové pohotovosti kvůli Kosovu. Předtím 60 ozbrojenců speciální jednotky kosovského ministerstva vnitra ROSU zaujalo pozice poblíž nádrže u vodní elektrárny Gazivode.

103; Světově známý protiteroristický expert z Francie přímo obviňuje Ukrajinu ze zavraždění Zacharčenka. Chytré bomby jsou oblíbenou zbraní amerických kurátorů Kyjeva pro diverzní a podvratnou činnost.

104; Připravují se protesty. Ukrajinští státní zaměstnanci zůstali bez výplat. Místní úřady nevědí, kde vzít peníze pro učitele a proklínají decentralizaci. V příštím roce může být ještě hůře.

105; Množí se útoky pomocí Klofelinu. Obětí jsou lidé pracující v zahraničí, cizinci a vojáci. Bandy uspávačů vyhlásili na Ukrajině hon. Jejich oblíbeným prostředkem je preparát Klofelin (lék na hypertenzi), kterým uspávají své oběti.

106; Objevila se fotografie Sencova z nemocnice ve 139. den jeho hladovky. Fotografie byla pořízena během vyšetření ukrajinského režiséra v městské nemocnici, kam byl dopraven z vězení.

107; Porošenko se nechystá „osvobozovat“ Donbas vojenskou cestou. Prezident Petr Porošenko prohlásil, že silové „osvobození“ Donbasu se konat nebude.

108; Na britském ministerstvu obrany informovali o velkém okamžiku vojenské historie země. Ministr dále zdůraznil, že podobný úspěch demonstruje obnovení síly Velké Británie. Jedná se o přistání stíhacího bombardéru F-35B na palubě velké britské vojenské lodi HMS Queen Elizabeth.

109; Porošenko ve svém vystoupení v Mariupolu popřál Donbasu v roce 2019 návrat k Ukrajině.

110; Už je známo, kdy Krymský most bude otevřen i pro nákladní dopravu. Předtím měli náklaďáky zákaz používat nájezdy na Krymský most.

111; Specnaz Kosova opustil oblast hydroelektrárny kontrolované Srbskem. Několik desítek vojáků kosovského specnazu opustilo pozice zaujaté v okolí elektrárny.

112; Maďarský ministr zahraničí se dostal na seznam Mirotvorec.

113; Byla vysvětlena záhada objevení automobilu s doněckou poznávací značkou v Kyjevě. Šlo o zabavené auto vrácené pojišťovně.

114; Metropolita Ilarion informoval o Porošenkově působení v chrámech ukrajinské pravoslavné církve. Dosud nevíme, jakou víru vyznává Porošenko, zdali pravoslavnou nebo řecko-katolickou.

115; Porošenko komentoval skandál s maďarskými pasy v Zakarpatsku. Sdílím každé písmeno z prohlášení ministerstva zahraničí. Budu podporovat ukrajinské občany, čímž bráním suverenitu našeho státu, dodal Porošenko.

116; Představený Počajevské lavry informoval o hrozbách a vyzval k pomoci. Metropolita Vladimir jménem obyvatel lavry prosí věřící o podporu.

117; Syrské ministerstvo zahraničí odpovědělo na obvinění Západu z použití chemických zbraní. Tato obvinění jsou jen záminkou k agresi proti Sýrii.

118; Konflikt se rozhořívá. V Srbsku označili prezidenta Kosova za teroristu. Ozbrojenci kosovského policejního specnazu zadrželi několik Srbů, kteří pracují v elektrárně Gazivode.

119; Zachraň se, kdo můžeš! „FSB, ozbrojenci Doněcké republiky a ruští kriminálníci se pokoušejí obsadit Záporoží, píše se ve zprávě SBU. Služba bezpečnosti Ukrajiny vydala novou „hrdinskou zprávu“ ve stylu drsného thrilleru.

120; Narazíme na drsného nepřítele… Ruská jaderná ponorka udělala na americké vojenské námořnictvo dojem. National Interest označil za nejhorší nepřátelskou ponorku pro americkou námořní flotilu ruskou ponorku Kazaň.

121; Skripal předával informace britské rozvědce pomocí neviditelného inkoustu, píše Daily Mail. Sergej Skripal během činnosti pro britskou rozvědku MI6 dvakrát předal Londýnu informaci za pomoci neviditelného inkoustu.

122; Hodil by se k vyvážení hnoje. Na internetu se vysmáli novému ukrajinskému obrněnému transportéru.

123; Porošenko informoval, jak mu Putin zabránil prodat lipeckou cukrářskou fabriku. Prezident Ukrajiny Petr Porošenko prohlásil, že nemá a nemůže mít podnikatelskou činnost v Rusku.

124; Ruské ministerstvo financí zveřejnilo prognózu kursu rublu do roku 2035.

125; Úřady v Salisbury chtějí změnit obraz města po případu Skripalových. Úřady se obrátily na tým specialistů s prosbou o vytvoření nového obrazu města.

Zdroj: rusvesna.su

 2,232 zobrazení celkem,  1 zobrazení dnes

Sdílet příspěvek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mohlo by vás zajímat

BLOGY OBČANSKÝ PARLAMENT

Myslím, tedy jsem…

Motto a citát, který již před 400 lety byl uveden

 8,864 zobrazení celkem,  508 zobrazení dnes

Číst více »