Reklama

Nigel Farage se tvrdě opřel do kritiků Orbána

AUTOR PŘÍSPĚVKU

„Pane Orbáne, díky Bohu, že existuje alespoň jeden evropský vůdce připravený se postavit za své principy, za svůj národ, svou kulturu a svůj lid,“ vyslovil slova uznání pro maďarského premiéra Viktora Orbána europoslanec Nigel Farage. Podle jeho vlastních slov byl doslova zhrozen z toho, jak drastické šikaně teď musí Orbán čelit.

 

Následně, jak uvádějí Parlamentní listy, Nigel Farage zdůraznil, že hlasování o postihu Maďarska považuje za soudní frašku. „Banda politických neentit tu zvedá prst a kříčí, vyžívá se ve své odpolední nenávisti. A hlavní žalobce – komisař pocházející z nevolené vlády, on má tu drzost vás poučovat o demokracii,“ stavěl se již značně rozčilený a výrazně gestikulující Farage na Orbánovu stranu, načež v europarlamentu sklidil jak potlesk, tak znechucené nesouhlasné výrazy některých jeho členů.

 Poté se obrátil k maďarskému premiérovi s vysvětlením, co přesně se teď vlastně děje. „Pane Orbáne, oni jen zmodernizovali Brežněvovu doktrínu o omezené suverenitě,“ zdůraznil a promluvil i k ostatním členům Evropského parlamentu, že nemá smysl předstírat, že v této unii je nezávislý a že rozhoduje o své zemi, a článek 7 je metoda tohoto procesu.

„Chtějí vás připravit o hlasovací práva a přestat vám poskytovat evropskou podporu,“ obrátil se zpět k Orbánovi s tím, že to vše vlastně jen z toho důvodu, že má troufalost postavit se americkému miliardáři maďarského původu George Sorosovi. „Člověku, který nasypal patnáct miliard dolarů po celém světě, aby se pokusil podlomit národní státy a zbavil se tradičních forem demokracie,“ burcoval Farage, jehož slovům Orbán s vážnou tváří souhlasně přikyvoval.

Farage poukázal také na to, že Soros v Maďarsku utrácí peníze, aby propagoval ilegální imigraci do Orbánovy země. Farage vyjádřil svůj souhlas s tím, že se proti nečemu takovému Orbán postavil a zamezil tomu. „Kéž bychom všichni udělali to samé!“ zvolal.

„Pane Orbáne, tvrdíte, že chcete zůstat členy Evropské unie. Ale oni dnes urazili nejen vaši zemi, i vás dnes urazili,“ kladl mu na srdce europoslanec Farage a dal mu důrazné doporučení, že nastal čas být logičtější. „Připojte se ke klubu ‚brexit‘, bude se vám to líbit!“ řekl na závěr, čímž maďarského premiéra poprvé přiměl k úsměvu.

Video je z dílny Středoevropan.cz

Zdroj foto: Parlamentní listy

 

https://www.facebook.com/stredoevropan.cz/videos/1183279255163224/

 1,347 zobrazení celkem,  1 zobrazení dnes

Sdílet příspěvek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mohlo by vás zajímat

BLOGY OBČANSKÝ PARLAMENT

Myslím, tedy jsem…

Motto a citát, který již před 400 lety byl uveden

 9,090 zobrazení celkem,  734 zobrazení dnes

Číst více »